Elkészültek az Avasi kilátó fejlesztésével

Megosztás

Hosszú folyamat volt, de sikerült a végére érni, számos remek eredménnyel. Ez a fejlesztés is a Miskolc Érted Fejlődik program keretében zárult sikerrel.

A tavaly hatvanévessé lett tévétornyot, Miskolc ikonikus épületét sokévnyi méltatlan mellőzöttség után a Kilátó ReStart program részeként, az Európai Unió által biztosított forrásnak köszönhetően felújították. A modernizálás és átépítés után az állványzatot az év végén elbontották, az épület pedig teljes egészében láthatóvá vált.

Mint hangsúlyozták, az épület karakteres és ismert vonásainak megőrzése mellett korszerű, az átalakítás korának ismérveit is felvonultató kilátó jött létre. A nyitott teraszok és a zárt tér felületeit felhasználva egy high-tech élménytér kialakítása volt a cél. 

„A beruházás során a teljes épületet statikailag megerősítették, energetikailag korszerűsítették, kicserélték a közönségforgalmi terek burkolatát, újrafestettek, nyílászárókat cseréltek, az emeleti szinten pedig egy vendéglátóhelyet alakítottak ki. Továbbá, kialakították a rendezvények megszervezésére, valamint a vendéglátó és kereskedelmi funkciók ellátására alkalmas alapinfrastruktúra csatlakozási pontjait” – közölte az átadáskor a hivatal.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek